Реєстрація /

У Києві завтра розпочне роботу транспорт: як сплатити за проїзд без черг

У КМДА надали поради.

Із 23 травня в Києві в звичайному режимі розпочне працювати наземний громадський транспорт. А з 25 травня – метрополітен. 

Після відновлення роботи столичного транспорту сплатити за проїзд можна буде без черг.

Пасажири підземки користуватимуться переважно електронним квитком.

Як сплатити за проїзд у Києві без черг:

•    KyivSmartCard;
•    карткою метро (до 31 березня 2021 року);
•    безконтактною банківською карткою будь-якої платіжної системи на жовтих турнікетах;
•    мобільними додатками Google Pay та Apple Pay;
•    мобільним додатком Kyiv Smart City;
•    разовим квитком із QR-кодом (паперовим або електронним).

Протягом місяця з дати відновлення роботи пасажири також зможуть використати раніше придбані жетони зеленого кольору.

Стаття по темі: Як працюватимуть дитсадки в Києві після карантину: до чого готуватися батькам і вихователям

Пасажири пільгових категорій столиці для проходу в метро мають використовувати картку киянина. Загальнодержавні пільгові категорії пред’являють оригінал відповідного посвідчення.

Нагадуємо, що громадський транспорт столиці перейшов на систему електронного квитка. Оператором системи визначено КП «ГІОЦ». 

Для уникнення черг закликаємо заздалегідь підготувати засоби оплати проїзду та перевіряти їх наявність перед виходом з дому, особливо у дітей. Квиток для разового проїзду можна згенерувати завчасно у додатку: https://app.kyivcity.gov.ua/start. Це дасть змогу уникнути черги до каси.

До відновлення роботи метрополітену е-квиток можна купити у Т-кiосках, яких у столиці понад 300.  Вони розташовані здебільшого на зупинках громадського транспорту.

Що стосується наземного громадського транспорту, то у ньому оплата здійснюватиметься також за допомогою KyivSmartCard і разового квитка із QR-кодом (паперового або електронного). Проте до 1 липня у пасажирів залишатиметься можливість придбати квиток на проїзд безпосередньо у кондуктора в трамваї, тролейбусі чи автобусі.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Раніше повідомлялося, що у Києві кандидати, які були відібрані для тестування е-квитка, отримають підтвердження на свої електронні адреси. Набір 100 охочих на власному досвіді протестувати та розказати про те, як працює електронний квиток у місті, тривав протягом тижня. Тестування ініційоване Департаментом інформаційно-комунікаційних технологій спільно з ініціативою Kyiv Smart City.

Джерело