Реєстрація /

У Києві відновили роботу 6 дитячих санаторіїв

Карантин для санаторіїв завершився.

Із 21 липня відновлять роботу шість дитячих муніципальних санаторіїв.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Із 21 липня ми відновлюємо роботу шести муніципальних санаторних закладів для дітей. І з 27 липня столичні дітлахи, які цього потребують, зможуть розпочати реабілітацію та лікування. Цей тиждень потрібен санаторіям для оформлення путівок дітям», – написав Віталій Кличко.

Він зазначив, що санаторії працюватимуть із дотриманням суворих санітарних правил та регламентів та будуть заповненими на 50%.

Читайте також: Що зміниться з 1 червня в Україні: запрацюють дитсадки, почнуть курсувати поїзди та електрички

Раніше повідомлялося, що заступник міністра охорони здоров'я України – головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що в Україні буде дозволено відкрити пляжний сезон. Українцям дозволять купатися як в морі, так і в річках.

Умови відкриття санаторіїв після карантину:

•    адміністрація закладу проводить температурний скринінг та забезпечує антисептиками у місцях спільного користування;
•    рекомендовано запровадити онлайн реєстрацію;
•    відпочиваючі мають дотримуватись дистанції та перебувати в масках чи респіраторах у місцях спільного користування;
•    особа з ознаками захворювання підлягає ізоляції. За умови багатомісного розміщення, ізоляції підлягають усі особи, що проживали з нею;
•    на пляжі шезлонги, роздягальні та інше обладнання мають розміщувати з дотриманням принципу соціального дистанціювання.

Джерело