Реєстрація /

У Києві створять інклюзивний туристичний маршрут для людей з вадами зору

Зроблять 3D-макети видатних місць Києва.

У Києві планують створити інклюзивний туристичний маршруту зі встановленням 3D-макетів видатних місць Києва.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Цей проект розрахований не тільки для полегшення життя людей з інвалідністю. Він також вкотре підтвердить імідж Києва як прогресивної європейської столиці. Фактично, ми вже почали створювати цей маршрут – цього року спільно з благодійниками ми відкрили 3D-макет Софійського собору, який обладнаний табличками з написами шрифтом Брайля. Завдяки цьому макету, люди з вадами зору можуть зрозуміти, який вигляд має історична пам’ятка. І ми маємо на меті розвинути цю ідею в повноцінний та унікальний туристичний маршрут, уздовж якого буде розміщено 3D-макети визначних об’єктів столиці», – зазначила Марина Хонда.

За її словами, над розробкою проекту працюють Управління туризму та промоцій КМДА спільно з Департаментом соціальної політики КМДА та за участю представників громадських об’єднань людей з інвалідністю.

Марина Хонда також додала, що громадські організації, запропонували доповнити інклюзивний туристичний маршрут 3D-макетами Андріївського узвозу, Золотих воріт та фонтану на Володимирській гірці із табличками, виконаними шрифтом Брайля українською та англійською мовами.

Стаття по темі: Орендувати офіс в Києві: ціни ростуть, а пропозиція скорочується

Згідно з останніми даними від ріелторів, в ціновому сегменті до 500 дол/міс оренда об'єктів нежитлового фонду займає лише 15%. Найбільше число угод з оренди офісів в Києві в сегменті понад 2500 дол/міс – 36% від загальної кількості.

Джерело