Реєстрація /

У Києві сформувався відкладений попит на житло


Після карантину будуть купувати квартири.

У Києві сформувався за час карантину відкладений попит на житло.

Про це заявив керівник проекту Rusaniv Residence Олександр Ізаров.

Експерт також висловив упевненість, що до кінця травня сформувався відкладений попит на первинному ринку, а це близько 15-16 скасованих через карантин угод до 1 проданої квартирі, потроху почне реалізовуватися.

«В першу декаду травня, в порівнянні з початком квітня, кількість дзвінків, що надходять до відділів продажів, збільшилася в середньому на 10-15%. І в більшості своїй потенційних покупців цікавлять питання, пов'язані з фінансовими можливостями компаній продовжувати будівельні роботи, а також якість і функціональні можливості житлового комплексу. Очікується, що в найближчі 1-2 місяці купівельний попит буде сконцентрований в основному на об'єктах нових затребуваних форматів, таких як багатофункціональні житлові комплекси, «місто в місті» та об'єктах формату live-work-play», – зазначив Олександр Ізаров.

До середини червня, як вважає експерт, кількість угод на первинному ринку, в порівнянні з початком квітня, може збільшитися на 7-8%. При цьому, до 80% продажів буде сконцентровано саме на об'єктах нових форматах житла.

«Стабілізація на валютному ринку, фіксація курсу національної валюти на позначці 27 грн за долар, дає можливість потенційним покупцям, особливо тим, хто зберігає свої заощадження в іноземній валюті, повернутися на ринок. На сьогоднішній день найбільш активним буде сегмент покупців, які купують квартири з метою збереження капіталу та інвестиційних вкладень: їх частка складе до 75% від усіх здійснених угод », - розповів Ізаров.

Що стосується довгострокових прогнозів, експерт вважає, що багато чого буде залежати від економічної та політичної стабільності в країні, від ефективності вжитих ефективних антикризових заходів уряду, в тому числі від програм з підтримки сфери будівництва.

Стаття по темі: Коли ринок нерухомості відновиться після карантину

Раніше повідомлялося. що у 2020 році терміни введення в експлуатацію споруджуваних ЖК в Києві можуть збільшиться в середньому на 3-6 місяців.

Джерело