Реєстрація /

У центрі Києва виявили аварійну багатоповерхівку

Провели обстеження будинку.

Влада Голосіївського району столиці планує визнати житловий будинок по вулиці Саксаганського, 25-Б аварійним. Згідно з актом обстеження будинку, будівля має численні ознаки руйнування, а мешканці будинку відселені.

Про це стало відомо з проекту розпорядження Голосіївської райдержадміністрації.

При обстеженні будівлі були виявлені численні ознаки руйнування – тріщини в стінах фасаду, поверхневе руйнування окремих ділянок цегляної кладки стін цоколя і першого поверху, значне вивітрювання і вимивання розчину швів цегляної кладки. Крім того, балконна плита однієї з квартир обвалилася, а інші знаходяться в аварійному стані і також можуть обвалитися. Також наголошується, що відбувається інтенсивне руйнування монолітного надпідвальне перекриття, в приміщенні сходової клітки на стінах на висоті першого поверху поширюються плями вогкості, в незадовільному технічному стані перебувають кроквяна система будинку. 

Крім того, в акті обстеження зазначено, що будинок відключений від водопостачання, газопостачання, водовідведення, центрального опалення та електропостачання, а мешканці будинку відселені.

Комісія, що проводила обстеження будинку зробила висновок, що будівля можна визнати аварійним.

Стаття по темі: Нацбанк дав прогноз по ринку нерухомості України: новобудови ризиковані для інвесторів, попит буде відновлюватися 2 роки

Раніше повідомлялося, що після зняття карантинних обмежень попит на квартири в новобудовах почав відновлюватися.

Джерело