Реєстрація /

Суд повернув у комунальну власність приміщення на Печерську вартістю понад 5 мільйонів гривень

Приміщення хотіли продати за підробленими документами.

Постановою Верховного Суду задоволено касаційну скаргу прокурора та залишено чинним рішення суду першої інстанції про витребування у комунальну власність приміщення у Печерському районі міста Києва. Його вартість – понад 5 млн. гривень, площа – 80,4 кв. м.

Про це стало відомо із повідомлення Київської міської прокуратури.

Повідомляється, що нежитлові приміщення загальною площею понад 160 кв. м на вул. Михайла Бойчука, 1/2 у Києві було зареєстровано на праві власності за територіальною громадою в особі Київської міської ради.

«Водночас було встановлено, що суб'єктами господарювання, на підставі підробленого свідоцтва про право власності, у 2019 році зареєстровано право власності на фактично це ж приміщення із зміненими технічними характеристиками та здійснено ланцюг його перепродажу іншим юридичним особам», – говориться у повідомленні.

Отже, прокурори звернулися до суду з позовом про витребування до комунальної власності цього приміщення.

Наразі у справі винесено остаточне судове рішення, яким позов прокуратури задоволено, приміщення витребувано із незаконного володіння та передано територіальній громаді столиці.

Раніше повідомлялося, що у Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

Джерело