Реєстрація /

Скоротили фінансування будівництва метро на Виноградар

На терміни будівництва це не повинно вплинути.

Київська влада вирішила скоротити фінансування будівництва метро на масив Виноградар. У той же час вони запевнили, що це не повинно вплинути на терміни відкриття нових станцій метрополітену. Зменшення фінансування пов'язане з тим, що виконавець робіт не встигає освоїти виділений об’єм грошей.

Про це повідомив депутат Київради Юрій Дідовець.

«Щодо урізання коштів я абсолютно не переймаюся. Йдеться про те, що компанія, яка проводить роботи, не встигає освоїти, можливо, певний бюджет за даний період. І просто, щоб ці кошти не пролежали мертвим вантажем до кінця року, вони використовуються на  інший проект, потрібний на цей день, а коли виникне необхідність, ми просто додамо ту суму, яка була передбачена», – розповів Юрій Дідовець.

Дідовець додав, що це жодним чином не призведе до затримки і за два роки будуть побудовані дві нові станції метрополітену.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що ПАТ «Київметробуд» готується до активної стадії будівництва метро на Виноградар, вже почали облаштовувати будівельні майданчики. Підготовлено дві ділянки, одна з яких знаходиться біля станції метро «Сирець», другий – на перетині вул. Межової і вул. Північно-Сирецької.

Джерело