Реєстрація /

Реєстр зелених зон комунальної власності створено в Києві

Вже внесли дані про 60% зелених зон.

Всі зелені зони комунальної власності територіальної громади Києва будуть на єдиній електронній карті.

Про це повідомив в. о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Реєстр – це інформаційна просторова база, до якої внесені об'єкти зеленого будівництва, зелені насадження і лісопарки столиці, що знаходяться на балансі КО «Київзеленбуд» та комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень і лісопаркових господарств, що входять в об'єднання.

«Даний реєстр – це вимога часу, коли публічна інформація повинна бути в зручному і швидкому доступі. До реєстру вносяться всі парки, сквери, зелені зони і лісові насадження, які є комунальною власністю територіальної громади Києва. Передбачено підключення карти до таких інформаційних систем, як «Містобудівний кадастр», Публічна кадастрова карта України, до платформи KyivSmartCity. Це дозволить легко отримати дані про потрібний об'єкт, наприклад, про його локацію, цільове призначення, площу, відповідні рішення Київради по даному об'єкту, його балансоутримувача, запроектовані об'єкти до створення, дані про ремонт», – пояснив Король.

За його словами, вже оцифрована інформацію про 60% існуючих і проектних об'єктах.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше у Київській міськдержадміністрації дали старт будівництву очисних споруд озера Райдужного в Дніпровському районі Києва і благоустрою його пляжу. На фільтрацію водойми і роботи на прилеглій до нього території за два роки зі столичного бюджету збираються витратити 34 млн. грн. На озері побудують очисні споруди і впорядкують навколишню територію.

Джерело