Реєстрація /

Прокуратура вимагає власника історичного будинку на Лук'янівці відреставрувати будівлю

Звернулися до суду.

Печерська окружна прокуратура міста Києва в судовому порядку вимагає від суб'єкта господарювання привести до належного стану історичний будинок по вулиці Багговутівській, 16. 

Про це стало відомо з повідомлення Київської міської прокуратури 30 жовтня 2023 року.

«Будинок, споруджений у кінці ХІХ ст., поклав початок заселенню сучасної Лук’янівки та є одним з небагатьох, що залишився від історичної забудови вулиці Багговутівської. Відповідно до наказу Головного управління охорони культурної спадщини  вказаний будинок занесений до Переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини міста Києва (вид – архітектура та містобудування)», – сказано в повідомленні.

Прокурори нагадують, що між Департаментом охорони культурної спадщини КМДА та приватними власниками згаданого будинку ще у 2018 був укладений охоронний договір на цей об’єкт культурної спадщини. Проте, утримувач садиби не вживав заходів для її збереження, загальний стан будинку на сьогодні є незадовільним та місцями аварійним.

У зв'язку з викладеним, окружна прокуратура звернулася до адміністративного суду з позовом до власника споруди про зобов'язання привести об’єкт культурної спадщини до належного стану відповідно до вимог охоронного договору та припису Департаменту охорони культурної спадщини КМДА.

Раніше повідомлялося, що на програми швидкого відновлення України потрібно до 15 мільярдів доларів.

Джерело