Реєстрація /

Посилили контроль за санітарним станом у гуртожитках у Києві 


Більшість студентів там не проживає.

Коледжі, професійно-технічні училища, університет – всі заклади освіти, які підпорядковані міській владі – чітко виконали протиепідемічні заходи та своєчасно відпустили студентів із гуртожитків до дому. В той же час студентам, які не мають змоги змінити місце перебування, дозволено проживання в столичних гуртожитках на період карантину.

Про це повідомив профільний заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Життя та здоров’я дітей на першому місці. Ми максимально розвантажили гуртожитки, уникаючи скупчення молодих людей у будівлях. Ті ж, хто залишився, будуть у безпеці та під посиленим контролем. Керівникам закладів вищої освіти доручено посилити санітарно-гігієнічний і протиепідемічний режим у гуртожитках.  Учням та студентам забезпечують максимально комфортні умови проживання із дотриманням рекомендацій Міністерства охорони здоров’я щодо профілактики захворювання на коронавірусну інфекцію (COVID-19)», – підкреслив Валентин Мондриївський.

Заклади забезпечено миючими та дезінфікуючими засобами, збільшено кількість вологих прибирань, обладнано приміщення для ізоляції здобувачів освіти у разі виявлення у них ознак захворювання. Запроваджено обов’язковий температурний скрінінг та постійний нагляд медичними працівниками.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяли зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що мер столиці України Віталій Кличко оголосив про початок карантину в Києві з 12 березня. До кінця місяцу в Києві будуть проводитися протиепідеміологічні заходи у зв'язку поширенням коронавіруса в Європі і світі.

Джерело