Реєстрація /

Пляжний сезон в Україні не скасують

Карантин послаблять.

Заступник міністра охорони здоров'я України – головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що в Україні буде дозволено відкрити пляжний сезон. Українцям дозволять купатися як в морі, так і в річках.

«Почну з приємної новини. У цьому сезоні ми зможемо купатися. Ми провели певні консультації з Інститутом епідеміології та інфекційних хвороб Національної академії медичних наук. Ці фахівці підтвердили, що морська сіль спільно з сонячним ультрафіолетовим випромінюванням знищує збудника коронавірусної хвороби, тому буде дозволено відкрити пляжний сезон в Україні», – заявив головний санітарний лікар України.

Віктор Ляшко зазначив, що незважаючи на те, що в прісній воді збудник хвороби може виживати, в річках з проточною водою інфікуватися досить складно, тільки таке може бути при близькому контакті.

Головний санітарний лікар України також перерахував рекомендації МОЗ щодо відвідування пляжів. Так, пляжі не рекомендується відвідувати людям людям старше 60 років і людям з хронічними захворюваннями. При відвідуванні рекомендується дотримуватися соціальну дистанцію не менш 2 метрів, дотримуватися правил особистої гігієни. Персонал, який обслуговує пляжі повинен буде використовувати засоби індивідуального захисту.

Раніше повідомлялося, що пляж «Веселка» буде розширено. Тут вже проводять підготовчі роботи до розширення зони купання та відпочинку.

Читайте також: Найдешевші квартири в Києві в 2020 році: який бюджет на покупку та безпека угоди

На сьогодні підготовлено опорний план розширення пляжу. Його підготувала група архітекторів на замовлення КП «Плесо». Незабаром, після тендеру на підрядні роботи, розпочнеться реконструкція.
У зоні рекреації будуть: мощені доріжки, водопровідна мережа та фонтани з питною водою й для миття ніг, кабінки для переодягання, тіньові навіси, лави, урни. Підходи до води вимостять дерев’яними настилами і планують причал для байдарок.

Джерело