Реєстрація /

Названа мінімальна вартість оренди квартири в Києві

Найбільшим попитом користується житло в Дарницькому, Деснянському і Святошинському районах столиці

За серпень витрати на оренду квартир в Києві зросли на 10-15%, про це свідчать дані агентства нерухомості АН «Благовіст». Компанія наводить дані про актуальні ціни на оренду житла в столиці перед початком активного бізнес-сезону.

Бюджетна оренда в Києві склала 28% – в цю частку входять угоди до 500 дол/міс. У цьому сегменті найбільш представлені одно- і двокімнатні квартири в Дарницькому, Деснянському, Святошинському районах. Найменша зафіксована ціна за оренду – 6 400 грн за найм однокімантної квартири площею 32 кв. м на вул. Виговського.

Найбільшу частку на ринку оренди в Києві займає житло від 500 до 1000 доларів на місяць – 52%. За ці гроші можна розраховувати на оренду двох-і трикімнатних квартир у Голосіївському, Печерському районах столиці. Як приклад можна розглядати оренду двокімнатної квартири площею 60 кв. м на Печерському узвозі за 13 800 грн/міс.

Стаття по темі: У серпні ринок вторинної нерухомості Києва виріс на 21%

Ціновий сегмент від 1000 до 2500 дол. в міс. склав 18%, найбільший попит за ці гроші – на оренду квартир в Печерському і Шевченківському районах Києва. Наприклад, орендували 1-кімнатна квратира площею 48 кв.м на вул. Антоновича обходиться орендарям в 32 000 грн./міс. Оренда трикімнатних апартаментів площею 130 кв. м на вул. Січових Стрільців (Шевченківський р-н) в новому ЖК коштує 40 000 грн./міс.

У найбільш дорогому сегменті оренди (від 2500 дол. на місяць) велика частка угод припадає на комерційні приміщення. У серпні були здані в оренду офіс площею 570 кв. м в новому бізнес-центрі на вул. Ярославській за 255 300 грн./міс і офіс в БЦ на Кловському узвозі за 119 700 грн/міс.

Активність в сегменті комерційної нерухомості зазначає Генеральний директор АН «Благовіст» Олена Бібєрова: «На ринку оренди виріс попит на комерційні приміщення: офіси, ресторани, магазини. Ми спостерігаємо «міграцію» представників ресторанного бізнесу, які змінюють локації і площа приміщень. Ринок активний і спостерігається поступове зростання ставок», – говорить вона.

Читайте також: Скільки коштує будинок під Києвом – які ціни на заміську нерухомість були в серпні

Джерело