Реєстрація /

Надбудову на вулиці Софійській демонтують

Додаткові поверхи почали будувати над житловим будинком.

Незаконну надбудову у Києві на вулиці Софіївській, 1 демонтують.

Про це повідомив радник Київського міського голови Максим Бахматов.

Жодних дозвільних документів на спорудження надбудови не видавало ні місто, ні держава. Об’єкт після реконструкції (02.09.2004 року) ввели в експлуатацію, про що є відповідний акт. При цьому, геометричних параметрів даху будинку на вул. Софіївській, 1 не змінювали. Якщо ж у власника з’явилося бажання такі зміни втілювати, то треба було отримати дозвіл.

Наразі столична влада проводить інвентаризацію об’єктів, де в різні часи зводили надбудови або прибудови. Зокрема, у центральній частині міста.

«Справді, у законодавстві України є прогалини. Справді, такі надбудови/прибудови можна зробити у рамках реконструкції приміщення. І такий «політ творчості» треба присікати законними важелями, які потрібно створити», – прокоментував Максим Бахматов.

Він також запевнив, що чиновники, які допустили порушення під час видачі дозволів на прибудови, будуть покарані.

За його словами, у разі виявлення, що прибудови/надбудови не порушують конструктивних характеристик будівлі і відповідають нормам чинного законодавства (зокрема, про охорону культурної спадщини), – власник отримає штраф та буде зобов’язаний оформити необхідну документацію.

ДемонтажДемонтаж Демонтаж

Разом із тим, міська влада домагатиметься знесення об’єктів самовільного будівництва, які несуть загрозу конструктивним характеристикам будівлі.

Читайте також: Реєстрація місця проживання в Україні за новими правилами: як впливає на ринок нерухомості

Раніше повідомлялося, що  Мінрегіонбуд планує в 2019 році удосконалити законодавство в питанні добудови заморожених житлових будинків. Влада хоче подати до Верховної Ради законопроект. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе, зараз проект знаходиться на фінальній стадії розробки.

Джерело