Реєстрація /

На проспекті Перемоги капітально відремонтують електромережі

Електропостачання буде стабільним.

Енергетики ДТЕК «Київські електромережі» до кінця 2020 року капітально реконструюють розподільчий пункт №76 на проспекті Перемоги. В ньому повністю замінять силове обладнання, відремонтують приміщення й встановлять сучасні дистанційні системи зв’язку та управління. В результаті мешканці середмістя столиці отримають оновлений енергооб’єкт, що забезпечить їх надійним та безперебійним електропостачанням.

Пункт знаходиться за адресою проспект Перемоги, 20. Його основне призначення – отримання електроенергії від підстанцій 110/35/10 кВ та її розподіл між клієнтами 57 житлових будинків на вулицях Борщагівська, Шулявська, Політехнічна та проспект Перемоги.

Енергетики повністю замінять розподільчі комірки. Замість старих встановлять нові. Вони обладнані вакуумними вимикачами, які, на відміну від своїх попередників, більш надійні, ефективні та екологічні (адже не містять масла). Змонтують сучасні системи диспетчерського зв’язку та телемеханіки, які дозволять оперативно, в режимі онлайн, управляти електричним обладнанням РП-76.

Також в розподільчому пункті енергетики встановлять новий силовий трансформатор, шинний міст 10 кВ, контури заземлення, захист від перенапруги, щити постійного та перемінного струму. Оновлять будівлю РП, обладнавши її сучасною охоронною сигналізацією та системою освітлення.

Читайте також: ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому

Раніше повідомлялося, що мешканці столиці все частіше переходять на електроопалення оселі. Обирають такий варіант обігріву за економність та екологічність. Щоб перейти на електроопалення, клієнту слід внести зміни у договори з електропостачальником і оператором системи розподілу (ОСР).

Джерело