Реєстрація /

На бульварі Перова відкрили новий бювет

Є ситема «анти-лід».

На бульварі Перова, 40 (Дніпровський район) запрацював новозбудований бюветний комплекс із модернізованими водорозбірними колонками та оснащений системою «анти-лід». Глибина його свердловини сягає 278 метрів Юрського водоносного горизонту.

Про це повідомила директорка СВ КП «Київводфонд» Світлана Козловська.

«Для його будівництва з міського бюджету спрямовано понад 4,7 млн грн. Цей бювет має сучасне, модернізоване обладнання, що додає зручності у користуванні, вода вмикається та вимикається одним натиском кнопки. Також передбачено систему, що не дозволятиме замерзнути воді в зимовий період», – зазначила Світлана Козловська.

Вона зауважила, що артезіанська питна вода в цьому бюветі відповідає Державним санітарним нормам і не потребує встановлення додаткової системи очищення.

«У Києві вже вісім автоматизованих бюветів, що збудовані у п’ятьох районах міста. До кінця 2020 року планується завершення будівництва ще одного бюветного комплексу в Голосіївському районі, а в Оболонському районі цього року плануємо відновити роботу непрацюючого бювету на вул. Прирічній, 19 шляхом будівництва нової артезіанської свердловини малої продуктивності», – повідомила Світлана Козловська.

Директорка комунального підприємства зазначила, що за період 2015-2020 років у столиці кількість робочих бюветів збільшилась на 46 одиниць.

Стаття по темі: Купівля квартири у забудовника: безпечні і не дуже способи інвестування

Раніше повідомлялося, що в Україні планують інвестувати в інфраструктуру не менше 20 мільярдів доларів за 5 років. Також спеціалізоване водогосподарське комунальне підприємство «Київводфонд» відремонтувало 26 столичних бюветних комплексах.

Джерело