Реєстрація /

Місту Буча повернули майже 900 гектарів землі

Був суд.

Київський апеляційний суд визнав територією міста Буча 890 гектарів земель, розташованих в Лісовій Бучі. На цій території проживає більше 26 тисяч жителів Бучі.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Бучанської міської ради.

Як повідомляється, 890 гектарів Лісовий Бучі, де проживає понад 26 тисяч осіб, Київським апеляційним судом визнано територією міста Буча.

«Це означає, що всі жителі Бучі, які не могли оформити власні земельні ділянки через політичний тиск і замовних судових справ, незабаром зможуть це зробити», - сказано в повідомленні.
Відзначається, що судовий спір про те, кому ж належить земля в Бучі - бучанській громаді або Кабміну - триває майже 6 років. Як вважають в Бучацькому міськраді рішення Київського апеляційного суду ставить крапку в цій скандальній історії.

У Бучацькому міськраді нагадали, що рішенням Ірпінського міського суду від 17 жовтня 2014 року, майже все місто Буча в її історичних кордонах площею 890 га був визнаний лісом I категорії, власником якого є держава, а не громада Бучі.

Стаття по темі: Як продовжити термін спадкування будинку і землі – рішення Верховного суду

У квітні 2020 року Ірпінський міський суд виніс рішення про скасування цього рішення і ухвалив нове, яким у задоволенні позову прокуратури відмовив.

Стаття по темі: Кому можна не сплачувати податок на землю в Києві – перелік пільговиків та порядок розрахунків

Нагадаємо, що понад 70% українців виступають проти зняття мораторію на продаж сільськогосподарських земель.

Джерело

Теґи