Реєстрація /

Міноборони повернули незаконно привласнені на Київщині землі оборони

Вартість ділянки 11,5 млн. грн.

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони домоглася у суді повернення державі двох гектарів земель оборони на Київщині. Вартість земельної ділянки, яку раніше Держгеокадастр незаконно передав у приватну власність, становить понад 11,5 млн гривень.

Про це стало відомо з повідомлення Офісу Генерального прокурора.

Згідно повідомлення, позов стосувався скасування за громадянином України державної реєстрації права власності на землі, які використовується військовою частиною за цільовим призначенням. 

Орієнтована їх вартість становить понад 11,5 млн гривень.

Встановлено, що попри те, що ця ділянка належить до земель оборони, може перебувати лише у державній власності, не підлягає передачі до комунальної чи приватної власності та щодо якої встановлений спеціальний режим використання, Держгеокадастр все ж таки передав її у приватну власність. Суд погодився із доводами прокурора, скасував держреєстрацію, визнавши ці землі такими, що належать державі.

Зазначається, що у цій справі прокуратура раніше звернулася до Бориспільського міськрайонного суду Київської області з позовною заявою в інтересах держави в особі Київської обласної державної адміністрації та Міністерства оборони України.

Раніше повідомлялося, що на програми швидкого відновлення України потрібно до 15 мільярдів доларів.

Джерело

Теґи