Реєстрація /

Люди з інвалідністю зможуть обміняти житло, якщо воно для них незручне

Розробили зміни в законодавстві.

Кабінет Міністрів України підтримав проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціальної захищеності осіб з інвалідністю». Документ розроблений Мінрегіоном і визначає механізм заміни житла (жилих приміщень) особи з інвалідністю в разі його невідповідності потребам таких осіб та неможливості його пристосування до потреб осіб з інвалідністю.

Яке житло можуть замінити люди з інвалідністю

  • замінити можна житло, займаного на умовах найму, 
  • надання житла (жилого приміщення) за умови передачі займаного житла, яке перебуває у приватній власності особи з інвалідністю, у власність територіальної громади.

Попередньо проєкт закону було схвалено на засіданні Урядового комітету з питань національної безпеки і оборони, реінтеграції тимчасово окупованих територій та соціальної політики.

«Вважаю, що проблеми осіб з інвалідністю мають вирішуватися. В цьому питанні дуже важлива підтримка на законодавчому рівні, адже люди мають отримати умови, які відповідають їх потребам. І якщо з різних причин житло осіб з інвалідністю неможливо пристосувати під більш комфортні умови, підхід треба змінити. Саме тому Мінрегіон розробив механізм, згідно з яким відбуватиметься заміна житла», – прокоментував прийняте рішення Олексій Чернишов, Міністр розвитку громад та територій України.

Стаття по темі: Коли ринок нерухомості відновиться після карантину

Раніше повідомлялося. що у 2020 році терміни введення в експлуатацію споруджуваних ЖК в Києві можуть збільшиться в середньому на 3-6 місяців.

Джерело