Реєстрація /

Купатися в озерах Києва стало безпечніше


Озера розчистили.

Із початку пляжного сезону спеціалісти комунального підприємства «Плесо» очистили від рослинності (зокрема, водоростей, очерету, рогози) водоймища біля пляжів. Загалом спеціалісти за допомогою спеціальної техніки – машин-амфібій «TRUXOR»  та Mobitrak, а також комбайну Aquamarine – прибрали 270 тонн рослин. 

Про це повідомили в комунальному підприємстві «Плесо».

Канадський комбайн Aquamarine – єдиний в Україні. Ним розчищають водойма тільки фахівці підприємства «Плесо». Довжина Aquamarine  – 10 метрів, вага 3 тонни. Може використовуватися як у прісній, так і у морській воді. За добу Aquamarine збирає мінімум 1 тонну водяної рослинності.

Очищення водних об’єктів від водоростей є необхідністю, адже якщо в акваторії муніципального пляжу буде багато водних рослинностей, то це може спричинити нещасні випадки: людина може заплутатися в них. Також водорості під час вегетативного періоду значно погіршують якість води (змінюється колір, виникає неприємний запах).

Читайте також: Що зміниться з 1 червня в Україні: запрацюють дитсадки, почнуть курсувати поїзди та електрички

Раніше повідомлялося, що заступник міністра охорони здоров'я України – головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що в Україні буде дозволено відкрити пляжний сезон. Українцям дозволять купатися як в морі, так і в річках.

Джерело