Реєстрація /

Куди піти в Києві на День незалежності в 2020 році: все найцікавіше в столиці

Найцікавіші заходи в столиці на тривалі вихідні до Дня незалежності

Незважаючи на карантин, у 2020 році КМДА затвердила план заходів на тривалий уїк-енд, і тепер відомо, куди піти в Києві на День незалежності 24 серпня. Частина заходів збігається з датою святкування Дня державного прапора.

Так, 23 серпня у будівлі Київської міської ради і в районах міста відбудуться урочисті церемонії підняття Державного Прапора України. А 24 серпня на День незалежності проведуть молебні за Україну та український народ.

На День Незалежності в Києві у всіх районах покладуть квіти до пам'ятників, пам'ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення і борців за незалежність України.

Портал «Столична нерухомість» 100realty.ua підготував список найцікавіших і яскравих подій, куди варто піти в Києві 24 серпня на День Незалежності.

Куди піти в Києві на День незалежності 24 серпня – заходи у 2020 році

Виставка квітів Мультленд

Куди піти в Києві на День незалежності - виставка квітів

Місце: Парк «Співоче поле»

Коли: 22 серпня - 13 вересня, 10:00 - 20:00

На Співочому Полі проходить виставка квітів Мультленд, для створення якої висаджено понад 300 000 кольорів. На відвідувачів чекають улюблені герої відомих мультфільмів: Angry Birds, Білосніжка і 7 гномів, Аладдін, Жасмін і Джин, Маріонетки, Міккі Маус, герої мультфільму «У пошуках Немо» і «Книги джунглів», Шрек, чарівні феї і Рапунцель.

На території виставки для гостей працюватимуть різноманітні фотозоні, локації для дітей, активні розваги, майстер-класи.

Фестиваль мистецтва Bouquet Kyiv Stage

Куди піти в Києві на День незалежності - фестиваль мистецтва

Місце: Національний заповідник «Софія Київська»

Коли: 20-25 серпня, 11:00 - 22:00.

З 20 по 25 серпня відбудеться Міжнародний мультидисциплінарний некомерційний і соціально спрямований фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage. У програмі фестивалю – класична, сучасна академічна, джазова, електронна, експериментальна музика, художні та фотовиставки, покази українського кіно, інтерактивні програми для дітей і для людей похилого віку, майстер-класи, театралізована екскурсія, дискусії з лідерами думок «Бесіди під ясенем».

Фестиваль повітряних куль «Монгольф'єрія. Я – громадянин»

Куди піти в Києві на День незалежності – фестиваль повітряних куль

Місце: с. Березівка, Макарівський р-н Київської області

Коли: 22-24 серпня

22-24 серпня під Києвом відбудеться фестиваль повітряних куль «Монгольф'єрія. Я – громадянин». Спеціально до Дня незалежності України організатори влаштують два рекордних патріотичних флешмобу: «Найбільша кількість повітроплавців в вишиванках» і «Наймасовіше виконання гімну на повітряних кулях». В рамках флешмобів учасники польотів з усієї країни піднімуться в небо на 20 аеростатах в автентичному українському вбранні і заспівають гімн України на світанку. Польоти заплановані двічі в день: на світанку і ввечері, перед заходом сонця.

Вхід на фестиваль безкоштовний, але за умови попередньої реєстрації на сайті фестивалю в якості волонтерів. Для входу на фестиваль буде діяти дрес-код – обов'язковим є наявність в одязі автентичної української символіки або відповідний додаток.

Забіг в Пирогові

Куди піти в Києві на День незалежності – забіг у Пирогові

Місце: Національний музей народної архітектури та побуту України

Коли: 23 серпня, 10:00 - 14:00.

У Пирогові в День Державного прапора України, 23 серпня, учасники від 14 до 99 років пробіжать в вишиванках 5 і 10 км по мальовничих доріжках найбільшого в Європі музею під відкритим небом. На фініші кожного учасника чекає святковий подарунок – тематична срібна підвіска.

Парусна регата «День незалежності 2020»

Куди піти в Києві на День незалежності – парусна регата

Місце: Залив «Собаче гирло» і яхт-клуб Riviera Riverside Marina.

Коли: 23 серпня, 12:00 - 17:00.

У неділю в Києві пройдуть змагання серед крейсерсько-гоночних яхт. Змагання стартують о 12:30 на Дніпрі, на траверзі входу в затоку «Собаче Гирло» (Оболонь). Проміжний фініш - в районі річкового вокзалу. О 14:00 - 15:00 – старт друге гонок. Частина флоту піде на фініш на Оболоні (траверс входу в затоку
«Собаче Гирло»), друга частина флоту фінішує на вході в затоку Берковщина. О 16:00 - 17:00 відбудеться нагородження переможців регати.

«Забіг в вишиванках»

Куди піти в Києві на День незалежності – забіг у вишиванках

Місце: ВДНХ

Коли: 24 серпня, 08:00.

24 серпня відбудеться традиційний «Забіг в вишиванках». Професійні спортсмени, бігуни-любителі, діти дошкільного та шкільного віку, одягнені у вишиванки, подолають дистанції від 100 м (для юних бігунів) до 10 км (для досвідчених спортсменів). По закінченню змагань переможцям вручать нагороди.

Парад 2020: Марш захисників України

Куди піти в Києві на День незалежності - марш захисників

Місце: Парк ім. Тараса Шевченка.

Коли: 24 серпня, 09:00 - 16:00.

У День незалежності в Києві відбудеться другий Марш захисників України – масштабна хода ветеранської єдності з метою вшанувати пам'ять загиблих захисників України і підтримати українських воїнів.

Тисячі учасників пройдуть колонами по бульвару Тараса Шевченка до Бессарабської площі, по вулиці Хрещатик до Європейської площі.

Концерт Сlassic Picnic у парку Шевченка

Куди піти в Києві на День незалежності - концерт у парку Шевченка

Місце: Парк ім. Тараса Шевченка.

Коли: 24 серпня, 18.00 - 22.00.

На День незалежності України 24 серпня в Києвів парку Тараса Шевченка відбудеться концерт класичної музики за участю українських колективів і композиторів – Сlassic Picnic.

Зараз в різних куточках України під керівництвом режисера Олени Савчук відбуваються записи концертів відомих музичних колективів, які будуть транслюватися в День незалежності на офіційній Facebook-сторінці Classic Picnic і офлайн - на великому екрані в парку Тараса Шевченка (з дотриманням масочного режиму і на безпечної дистанції). У цей день виступлять Національна заслужена академічна капела України «Думка», Національний академічний симфонічний оркестр України, Харківський національний академічний театр опери та балету ім. Лисенко, Львівська національна філармонія, Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова», Національний одеський філармонічний оркестр.

День незалежності з «Океаном Ельзи»

Куди піти в Києві на День незалежності - концерт Океана Ельзи

Де дивитися: ефір телеканалу «Україна».

Коли: 24 серпня, 23:00.

Для тих, хто все ж таки не наважується відвідувати масові заходи під час карантину, 24 серпня пройде «День незалежності з «Океаном Ельзи» – концерт легендарної групи. Кожен може стати його глядачем в прямому ефірі.

Згідно з вимогами до проведення заходів в даний час, під час виступу буде обмежена кількість глядачів. Ними стануть запрошені гості – військові, лікарі, ветерани, пожежні, волонтери, а мільйони українців зможуть дивитися концерт по телевізору.

Джерело