Реєстрація /

Київські школи стануть безпечнішими


Поліція охоронятиме школи.

Правила доступу на територію шкіл змінять. Тепер попасти у заклади освіти можна буде пред’явивши документ, що засвідчує особу. Буде також фіксуватися вхід і вихід сторонніх людей.

Про це заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Безпека наших дітей – це найголовніше і задля цього доступ на територію шкіл сторонніх осіб треба максимально обмежити, а доступ батьків зробити системним, чітким і максимально ор-ганізованим. Саме тому звертаюся до батьків: щоб мінімізувати ризики, будь ласка, поважайте правила. Школа вашим дітям не ворог, і з вами у нас спільна мета – зробити перебування дітей у школах безпечним», – зазначив Валентин Мондриївський.

Він також додав, що місцева влада залучила до охорони шкіл «Муніципальну охорону». Як результат, там, де така система безпеки працює протягом 2019 року, відсутні будь-які прово-кативні ситуації чи надзвичайні події.

За словами заступника КМДА, у місті докладають макси-мум зусиль, щоб кращий досвід з безпеки дітей було використано у всіх закладах освіти столиці.

Стаття по темі: Фальшиві документи на нерухомість: як зрозуміти, що з документами не все чисто

Раніше повідомлялося, що у чотирьох дошкільних установах встановили сонячні колектори, що дозволяють виробляти теплову енергію для підігріву води. Загалом у Києві за останні три роки провели комплексну термомодернізацію 28 шкіл та дитсадків, зменшивши у них споживання енергії майже вполовину.

Джерело