Реєстрація /

Київ домагається, щоб Кабмін знизив ціну на газ, як минулого року


Просять зробити знижку.

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до парламенту щодо ухвалення законопроекту, який дозволить зменшити тариф на газ. 

«Минулого опалювального сезону, за постановою уряду, діяла так звана газова знижка на природний газ для теплопостачальних підприємств України. Нагадаю, у структурі тарифу на опалення та гарячу воду вартість природного газу становить 80%. Тому, завдяки знижці, кияни зекономили на гарячій воді та опаленні загалом 1,5 мільярди гривень», – сказав Віталій Кличко. 

Він підкреслив, що така постанова діяла тільки для минулого опалювального сезону. Аналогічного рішення, яке б стосувалось цього опалювального сезону, уряд не ухвалив. І в теплопостачальних підприємств не тільки Києва, а й усієї України немає правових підстав застосовувати актуальну ціну на газ.

«Більше того, парламент не спромігся за цей час ухвалити законопроект, що дав би можливість застосовувати актуальну ціну газу. Що на 35% нижча, ніж та, за якою рахували тарифи в 2018-му», – наголосив Віталій Кличко.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Нагадаємо, промислові споживачі можуть обирати постачальника природного газу та купувати у нього блакитне паливо за вільними цінами. 

Раніше повідодлялося, що у квітні 2020 року оптова ціна на газ для потреб населення знизилась до 2,9 грн за кубометр, що на 15% менше, ніж у березні та на 38%, починаючи з січня.

Джерело