Реєстрація /

Фонтан у парку Партизанської слави внесений до Національного реєстру рекордів України

Фонтан – найвищий в Україні.

Фонтан у парку Партизанської слави внесений до Національного реєстру рекордів України, як найвищий світловий пішохідний фонтан. 

«Коли ми оновлюємо парки, намагаємося підкреслити їхню особливість, додати їм емоцій. Вважаю, що у парку Партизанської слави нам вдалося це максимально. Ми не лише дотрималися стандартів у створенні сучасного простору для відпочинку, а й збудували унікальний для України об’єкт. Фонтани – це завжди позитив, а найвищий пішохідний світловий – це вже неабияка гордість», – розповідає в. о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Світловий пішохідний фонтан є одним з елементів входу до парку. П’ять арок заввишки від 6 до 7,7 метрів створюють водоспад, а між струменями води, що підіймаються знизу, можна пройтися. Для створення водного малюнка було встановлено 464 форсунки. У вечірній час фонтан підсвічується за допомогою LED-світильників, які відтворюють 16,7 млн відтінків. Крім того, є інтерактивний режим – можна самостійно змінювати сценарій водограю.

Фонтан працює щодня з 10:00 до 15:00, та у вечірній час з 18:00 до 23:00, крім вівторка (технічний день), коли фонтан чиститимуть та перевірятимуть справність усіх систем. 

Читайте також: Найдешевші квартири в Києві в 2020 році: який бюджет на покупку та безпека угоди

Раніше мер Києва опублікував відео, в якому показав, як виглядатиме новий фонтан, що встановлять цього року в столиці. Це буде фонтан зі скульптурою покровителя міста – Архистратига Михаїла.

Джерело