Реєстрація /

Експерт розповів, як зміниться ресторанний бізнес після карантину

Безпека буде пріоритетом.

Через обмеження в роботі, індустрія гостинності, а саме ресторанний сегмент зазнав значних змін: одні переключилися на доставку страв, інші переформатувалися в продуктові крамниці, інші тимчасово призупинили роботу. Однак такі рішення дозволяють досягти тільки 25-40% від колишнього товарообігу закладу.

Про це повідомив партнер компанії UTG Артем Непосєдов. 

«Пов'язано це з тим, що ресторани, бари і кафе люди відвідують завдяки самій атмосфері закладу та зручності проведення дозвілля і комунікації, їжа не завжди є основним пріоритетом», – підкреслює він. На думку експерта, в кінці кінців всі будуть повертатися до звичного життя, у міру зняття обмежень з бізнесу. І ресторанна галузь, без сумнівів, переживе цей період, але зазнає деяких змін», – каже він.

Перш за все, одним із головних завдань для закладів громадського харчування стане забезпечення безпеки відвідувачів та працівників, якої надалі буде приділятися більше уваги. У майбутньому, це стане одним з ключових особливостей при виборі закладу, вважає експерт. ресторану.

«Теперішній час – це стрес-тест для всього бізнесу. Результатом стане оптимізація багатьох процесів. Крім конструктивних змін, швидше за все ресторатори також стануть відмовлятися від використання деяких продуктів: у першу чергу – від низько маржинальних та дорогих в закупівлі. Також з'являться креативні рішення, які будуть давати гостю необхідну цінність навіть в умовах невизначеності. Все це додасть стійкості закладам і дасть можливості не тільки для їх подальшої роботи та розвитку», – підкреслив Артем Непосєдов.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що загальнонаціональний карантин ризикують не пережити близько сотні столичних кафе і ресторанів.

Джерело