Реєстрація /

Чиновники пообіцяли розв’язати проблему довгобудів

Розроблять законопроект.

Міністерство розвитку громад та територій України починає діалог з громадськістю щодо напрацювання нового законопроекту, який би дозволив врегулювати питання добудови об’єктів, які наразі не введені в експлуатацію.

Про це повідомила Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак.

«Кожен із вас зіткнувся з тією чи іншою проблемою: попит на житло не формувався належним чином, криза в галузі, шахрайство з видачою дозволів на будівництво на рівні органів місцевого самоврядування. Хочу вас запевнити, що розроблений проект закону «Про захист прав постраждалих фізичних осіб – вкладників у будівництво багатоквартирних житлових будинків», не має підтримки як у мене, так і у фахівців Міністерства. Тому ми розпочинаємо роботу над новим законопроектом і створюємо робочу групу, до якої запрошуємо вас. Перше засідання відбудеться 1 листопада», – повідомила Альона Бабак.

Міністр запропонувала інвесторам визначитись з представниками, які візьмуть участь в початковому обговоренні концепції закону, який повинен врегулювати питання «довгобудів». Також до робочої групи будуть запрошені представники Київської міської державної адміністрації, профільних асоціацій, фахівці та експерти.
Крім того, Альона Бабак зазначила, що Міністерство виступить з ініціативою інвентаризації всіх таких проблемних об’єктів по всій Україні. Для цього на обласні державні адміністрації буде направлено доручення зібрати всю актуальну інформацію.

Стаття по темі: Зміни законодавства в сфері нерухомості: що треба знати для укладання угоди купівлі-продажу в Україні

Раніше повідомлялося, що будівельна галузь увійшла в трійку лідерів серед сфер та видів діяльності, в які було вкладено найбільше капітальних інвестицій за підсумками минулого року. У трійку найбільших за об’ємами інвестицій галузей України в 2018 році також увійшли промисловість і сільське господарство.

Джерело