Реєстрація /

Через «карантинні» знижки на оренду київські комунальники зазнають збитків

Знижка складає 50%.

Столичні комунальники зазнають збитків через «ковидні» знижки на оренду муніципальної нерухомості. За словами чиновників, ситуація може негативно вплинути на якість надання послуг.


Про це стало відомо з витягу з протоколу №29/31 засідання постійної комісії Київської міської ради з питань власності.

У документі йдеться, що згідно з інформацією першого заступника директора Департаменту – начальника юридичного управління Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Олени Басурової, керуючі компанії з обслуговування житлового фонду районів Києва через запровадження пільг у розмірі 50% від орендної плати на період дії обмежувальних протиепідемічних заходів, зазнають фінансових труднощів.

На думку Басурової, ситуація може негативно позначитися на якості надання послуг із утримання будинків та прибудинкових територій та спричинити скорочення працівників та затримку з виплатою заробітної плати.

Як варіант вирішення проблеми, Олена Басурова запропонувала внести зміни до наказу Департаменту комунальної власності м. Києва від 17 березня 2021 року №183 щодо коригування критеріїв, що регулюють систему використання коштів, отриманих від оренди майна, передбачивши при цьому направлення частини коштів для виплати заробітної плати працівникам керуючих компаній.

За результатами обговорення комісія вирішила рекомендувати Департаменту комунальної власності підготувати зміни до наказу Департаменту № 183 від 17 березня 2021 р., а постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку розглянути питання про внесення відповідних змін до цього наказу.

Стаття по темі: Земельний податок в 2021 році: коли і скільки сплачувати власникам землі

Раніше киянам розказали, що вже зробили на Подільському мосту.

Джерело

Теґи