Реєстрація /

Через пожежу на ТЕЦ-5 були знеструмлені три райони Києва

ДТЕК «Київські електромережі» повідомляють про підключення споживачів до резервного живлення

В понеділок, 27 липня в Києві сталася аварія та загоряння на ТЕЦ-5 КП «Київтеплоенерго». Київська міська держадміністрація повідомляє про пошкодження обладнання та знеструмлення Печерського, Голосіївського та Солом’янського районів, також в цих районах частково зникло водопостачання.

ДТЕК «Київські електромережі» також повідомили, що «через аварійне відключення на ТЕЦ-5 КП «Київтеплоенерго» з подальшим відключенням першого блоку та загорянням на мережі 110 кВ теплової станції аварійно знеструмлені високовольтні підстанції ДТЕК Київські електромережі: 5 підстанцій 110 кВ та 5 підстанцій 35 кВ. Перші відключення обладнання енергокомпанії почалися орієнтовно о 18:50 (27 липня - ред.)».

За годину усі знеструмлені споживачі були підключені на резервні потужності. Станом на 19.45 27 липня спеціалісти працюють над тим, щоб заживити споживачів за постійною схемою живлення.

За даними КМДА, орієнтовний термін виконання робіт становить три години.

Резонансні пожежі на енергетичних об'єктах Києва

В ніч на 5 квітня в Києві на Хрещатику, 7 сталося загоряння підземних силових кабелів. Рятівникам знадобилося близько 8 годин, щоб остаточно ліквідувати пожежу. Весь час відбувалося задимлення центру столиці України – Майдану Незалежності, Європейської площі та Хрещатику.

14 квітня у Дарницькому районі м.Києва по вул. Ревуцького, 40 виникло загоряння у будівлі трансформаторної підстанції «Харківська» (потужність 10 кВ).

Джерело