Реєстрація /

Стало відомо, скільки інвестували грошей в елітну нерухомість Києва у квітні

Найбільше купували квартир.

У квітні 2017 року ймовірний обсяг інвестицій в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. дол.) склав еквівалент 3 млн. 521 тис. дол. Це на 31% нижче показників березня. Таку суму назвали в агентстві нерухомості Park Lane.

У структурі попиту на ринку елітної нерухомості у квітні 70% запитів довелося на квартири. Найбільш затребувані райони – Печерський, Шевченківський, Солом'янський, Голосіївський, Оболонський.

Покупців цікавили квартири або без ремонту, або з ремонтом в об'єктах, в яких ще ніхто не жив. Затребувана площа – 150-190 кв. м. Ціна склала 1 тис. 150-1 тис. 350 дол. за кв. м в районах віддалених від центру Києва і 1 тис. 500-2 тис. 700 дол. за кв. м в будинках, розташованих в центральній частині міста.

20% запитів в квітні довелося на будинки, розташовані в межах міста – Дарницький, Святошинський райони. Затребувана площа – 280-350 кв. м із земельною ділянкою 6-10 соток. Вартість склала 1 тис. 200-1 тис. 350 дол. кв. м.

У загальній кількості запитів 10% припало на офіси. Затребувані райони – Печерський, Голосіївський, Шевченківський. Покупців цікавили в основному офіси площею 150-250 кв. м і вартістю 2 тис. 200 тис. 700 дол. за кв. м. 

«Минулого місяця істотних змін на ринку елітної нерухомості ні в плані попиту, ні цін не відбулося. Покупців як і раніше цікавлять дорогі квартири в центрі столиці і в новобудовах в наближених до центру районах або з панорамним видом на Дніпро (Оболонь). Що стосується інтересу до покупки будинків, то у квітні ми спостерігали більший попит на об'єкти, розташовані в межах міста, ніж в передмісті столиці», – прокоментувала ринкову ситуацію Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

Раніше повідомлялося, що капіталовкладення в нерухомість Києва в квітні зросли.