Реєстрація /

Будівлю оборонного заводу в Києві продали за заниженою ціною

Відкрито кримінальне провадження.

Військова прокуратура Центрального регіону підозрює корупційні дії при оцінці і продажу приміщення оборонного заводу «Генератор» в Києві на вул. Новокостянтинівській.

Правоохоронці встановили, що чиновники виконавчої служби Оболонського районного управління юстиції в Києві, при стягненні з ДП завод «Генератор» заборгованості із заробітної плати, продали приватній особі за 9 млн. 380 тис. гривень адміністративно-побутовий корпус заводу на вулиці Новокостянтинівській, 18, площею 4 тис. 400 кв. метрів. Таким чином, ціна квадратного метру нерухомості недалеко від історичного Подолу склала навіть не 100 доларів (2 тис. 110 грн.)

Фонд держмайна встановив, що звіт не відповідає вимогам щодо оцінки і міг вплинути на ціну продажу будівлі заводу.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 384 (завідомо неправдивий звіт оцінювача про оцінку майна під час здійснення виконавчого провадження) і ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, раніше оцінювача зобов'язали сплатити величезний штраф за неправильну оцінку будівлі Київського річкового порту.