Реєстрація /

Житловий масив Святошин-2 забудують багатоповерхівками

Розробили детальний план території.

Департамент містобудування та архітектури КМДА повідомив про початок громадських слухань проекту «Детальний план території комплексної реконструкції житлового масиву Святошин-2 в межах вулиць Живописна, Шепетівська, Перемоги, Жмеринська, залізнична колія у Святошинському районі м. Києва».

Відповідно до наданих інвестиційних пропозицій у проекті передбачено розміщення кварталів нової житлової забудови в обсязі 1 тис. 25 кв. м загальної площі квартир, де проживатиме 36 тис. 36 осіб. На перших поверхах житлових будинків плануються зони повсякденного обслуговування: кабінети сімейного лікаря, амбулаторії, бібліотеки, зали для занять фізкультурою, дитячі клуби та інше.

Забезпечення необхідних за розрахунком місць у дитсадках і школах задовольняється за рахунок будівництва гімназії на 900 місць, двох навчально-виховних комплексів на 1 тис. 900 і 1 тис. місць, дитячих дошкільних установ із початковою школою, а також реконструкції існуючих дошкільних установ.

Відповідно до Комплексної схеми транспорту Києва проектується облаштування розв’язок, оновлення існуючої вуличної мережі та проїздів, встановлення червоних ліній. Передбачено розвиток інженерної інфраструктури, прокладання нових інженерних мереж, реконструкція існуючих інженерних об’єктів.

Паркова зона включатиме буферний парк «Святошино», парк «Скарбовий Ліс» і паркову зона на вул. Відпочинку.

Експозиція проекту детального плану території житлового масиву Святошин-2 розташована у приміщенні Святошинської районної державної адміністрації за адресою: м. Київ, просп. Перемоги, 97.

Раніше повідомлялося, що затвердили скандальний детальний план території на Нивках.