Реєстрація /

Повірку лічильників хочуть проводити на місці їх експлуатації

Возити в спеціальні лабораторії, можливо, більше не потрібно буде.

Міністерство економічного розвитку пропонує здійснювати повірку лічильників води на місці їх експлуатації. Відповідне розпорядження розміщено для обговорення на офіційному сайті відомства.

Пропонується повіряти прилади на місці, а не в спеціальних лабораторіях.

Як зазначається в додаткових матеріалах, метрологічні і перевірочні лабораторії регулярно звертаються до міністерства з проханням дозволити їм працювати без демонтажу приладів, на місці їх експлуатації. За їх оцінками, вартість робіт з демонтажу та монтажу лічильника води становить в середньому 280 грн. Таким чином, повірка на місці експлуатації обходиться в 135 грн. 50 коп., а в спеціалізованій лабораторії – 335 грн. 40 коп.

Як підрахували чиновники, на створення національного стандарту, який буде містити методику повірки, потрібно близько 25-30 тис. грн. Загальні витрати на впровадження нових правил складуть 3 млн. 700 тис. грн.

За даними Мінекономрозвитку, прийняття цього регуляторного акта торкнеться діяльності 27 підприємств, кожне з них витратить на обслуговування і навчання персоналу 140 тис. грн.

Раніше повідомлялося, що програму з установки теплових лічильників в Києві виконано менш ніж на 30%.