Реєстрація /

Кількість угод з оренди київської нерухомості збільшилася

Орендарів цікавили квартири і комерційні приміщення.

У Києві у вересні проведено 450 угод з оренди нерухомості. Це на 5% більше, ніж минулого місяця, при цьому рівень витрат на оренду виріс на 1%, склавши 247 тис. 943 дол.

Такі дані надала Генеральний директор АН «Благовіст» Галина Мельникова.

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США на міс. склала 58% від загального обсягу. Тут орендували в основному 1-2-кімнатні квартири переважно в Голосіївському районі, трохи менше об'єктів орендували в Печерському, Дніпровському, Дарницькому, Оболонському, Шевченківському, Деснянському районах.

У ціновому діапазоні 500-1 тис. дол. на міс. було проведено 32% угод. У даній категорії фаворитами були 2-3 кімнатні квартири в Шевченківському, Голосіївському, Печерському районах.

У сегменті від 1 тис. до 2 тис. 500 дол. на міс. частка угод склала 10%. У цьому діапазоні традиційно орендарів цікавили квартири, переважно, в Печерському, Голосіївському, Дніпровському та Шевченківському районах.

Найбюджетнішим варіантом, орендованим у вересні, стала 1-кімнатна квартира на вул. Гусовського в Печерському районі, площею 30 кв. м, в житловому стані за 3 тис. 200 грн./міс.

Найдорожчим об'єктом, орендованим у вересні в цьому ціновому діапазоні, стала 3-кімнатна квартира, площею 122 кв. м на вул. Межигірській в Подільському районі в дореволюційному будинку з усім необхідним для комфортного проживання за 61 тис. грн./міс.

«Початок бізнес-сезону позитивно вплинув на ринок оренди. Попит у вересні був високим, як на житлові об'єкти, так і на нежитловий фонд. Серед об'єктів житлової нерухомості популярним залишається пропозиція комфортних для проживання об'єктів. У жовтні активність ринку збережеться, при цьому цінова ситуація навряд чи зміниться», – коментує Галина Мельникова.

Раніше повідомлялося, що ще залишилися у продажу квартири по 20 тисяч доларів.