Реєстрація /

Будівельники вимагають переглянути санітарні норми для житла

Застарілі норми мають удосконалити.

Із 1 січня 2017 року втратять чинність акти санітарного законодавства, видані іще центральними органами виконавчої влади Української РСР, якими затверджувався комплекс санітарних нормативів та регламентів.

 Оскільки така ситуація негативно позначиться на представників бізнесу та громадян України загалом, будівельники підняли питання удосконалення застарілих норм.  

Представники будівельної галузі наголошують, що таке оновлення має супроводжуватися належним інформуванням представників бізнесу про розробку відповідних актів законодавства, якими будуть замінені документи, що відміняються.  

«Проте, спроби з’ясувати інформацію про стан проведення відповідної роботи, з метою своєчасного інформування про зміни, в Санітарно епідеміологічній службі України не дали належного результату. Її працівники лише повідомляють, що відповідний центральний орган виконавчої влади перебуває у стані реорганізації, а також про відсутність фахівців із відповідних питань», – про це повідомили в Конфедерації будівельників України

Раніше повідомлялося, що норми опалення хочуть прив’язати до віку будинку.