Реєстрація /

Понад 14 гектарів лісу під Києвом намагаються врятувати від забудови

Землю незаконно передали в оренду.

Прокуратура Київської області подала до суду позов про повернення в державну власність 14,8 га незаконно вилучених з лісового фонду земель на території міськради Українки.

У 2004 році КМДА в порушення вимог земельного та лісового законодавства вилучила з постійного користування державного лісогосподарського об'єднання земельні ділянки лісогосподарського призначення загальною площею 14,8 га. Після ці землі були передані двом товариствам в довгострокове користування терміном на 49 років для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд на території Української міської ради Обухівського району.

Згодом, в 2008 році Обухівська РДА передала зазначені земельні ділянки у власність 123 громадянам, які на підставі цивільно-правових угод передали їх одній юридичній особі-орендарю.

За повідомленням прес-служби, реагуючи на виявлені порушення, прокуратура Київської області звернулася до суду з вимогою витребувати зазначені земельні ділянки з незаконного володіння і повернути їх в землі лісового фонду державної власності.

Раніше повідомлялося, що повернули землю історико-культурного призначення в центрі.