Реєстрація /

Львівське сміття почали завозити і на полігони під Києвом

Місцеві мешканці протестують.

Відходи зі Львова почали звозити не лише на завод «Енергія» у Києві, але і на завалища у Києво-Святошинському районі. Це викликоло протести місцевих мешканців.

За повідомленням головного управління Нацполіції Київщини, жилеті села Крюківщина заблокували рух 10 львівським сміттєвозам.

Машини їхали не на лівий берег столиці, як було узгоджено між мерами Києва та Львова, а на сміттєвий полігон в області.

«Близько 30-ти активістів та жителів довколишніх сіл перекрили в'їзд спецмашинам з держномерами іншого регіону на районне звалище. До обіду утворилася черга з десяти сміттєвозів,  проте рух звичайного транспорту перекрито не було», – повідомили у поліції.

Протестуючі вимагали надати документи, що дозволяють саме цим сміттєвозам в’їзд на територію полігону.

За словами місцевих мешканців, їх про чужі відходи ніхто не попереджував.

«Дихати нічим, ґрунти забруднені, адже звалище розташоване практично поруч із житловими будинками. А вантажівки зі сміттям їдуть без всяких документів і дозволів! Це звалище, яке займає більше 20 гектарів, вже давно треба закрити», – обурювалися місцеві жителі, які зупинили роботу полігону.  

За словами перших заступників глави Києво-Святошинської райради Олександра Однороманенка і Дмитра Гусятинського, директор КП одноосібно прийняв рішення приймати машини зі сміттям і відходами зі Львова на полігон. За це він вже отримав догану.

Раніше повідомлялося, що львівське сміття Київ буде спалювати до серпня.