Реєстрація /

Гаряча вода та опалення подорожчали удвічі з сьогоднішнього дня

Ціна залежить від компанії, що надає послугу.

З 1 липня централізоване гаряче водопостачання та опалення подорожчали удвічі. Це пов'язане зі встановленням єдиної ціни на газ для населення і підприємств теплокомуненерго на рівні 6 тисяч 800 гривень за тисячу кубометрів.

Відповідні рішення були прийняті Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг.

Як зазначається, вартість 1 куб. м гарячої води залежить від підприємства, що надає дані послуги, а також від наявності електроенергії.

У столиці постачанням гарячої води займаються компанії «Київенерго» і «Євро-реконструкція», якщо раніше тарифи складали 35-43 гривні за кубометр, то тепер від 66 грн. 37 коп. до 83 грн. 10 коп.

Крім того, НКРЕКП з липня майже вдвічі підвищила тарифи на теплопостачання.

Наприклад, вартість 1 Гкал тепла від компанії «Київенерго» для споживачів за наявності лічильника збільшується з 657 грн. 24 коп. до 1 тис. 416 коп. грн., а за відсутності приладів обліку вартість опалення одного квадратного метра приміщення обійдеться в 32 грн. 37 коп./місяць порівняно з 16 грн. 14 коп./місяць у минулому опалювальному сезоні.

Послуги «Євро-реконструкції» подорожчають до 1 тис. грн./Гкал і 31 грн. 86 коп./кв. м на місяць відповідно.

Раніше повідомлялося, що субсидій може вистачити не всім киянам.