Реєстрація /

Міста Західної України за кількістю збудованого житла обігнали Київ

Кількість нових квадратних метрів виросте до кінця року.

У 1-му кварталі 2016 року за розрахунками рейтингового агентства «Євро-Рейтинг», у восьми обласних центрах західної України (Львів, Луцьк, Рівне, Івано-Франківськ, Чернівці, Ужгород, Хмельницький і Тернопіль) прийнято в експлуатацію 330 тис. кв. м, в той час, як в чотирьох містах-мільйонниках (Київ, Харків, Дніпро, Одеса) цей показник склав менше 280 тис. кв. м.

У розрахунку на 1 тис. жителів лідером залишається Хмельницький – 311 кв. м за підсумками першого кварталу. Київ за цей період забезпечив тисячу чоловік тільки 44 кв. м житла.

Січень-березень 2016 року виявився для Києва найгіршим, за останні п'ять років: в експлуатацію прийнято тільки 128 тис. 700 кв. м. Раніше найнижчі показники були в першому кварталі 2012 року – 178 тис. 800 кв. м.

На думку рейтингового агентства «Євро-Рейтинг» у наступні місяці 2016 року в Україні збережеться тенденція до незначного зростання житлового будівництва. Задавати тон будуть, як і раніше, обласні центри Західної України. Не виключено, що ближче до кінця року покращаться показники по ряду великих міст, зокрема – Києву.

Раніше повідомлялося, що в Київський області з початку року ввели в експлуатацію майже дві тисячі об’єктів.