Реєстрація /

1 липня колапс з обслуговуванням будинків без ОСББ не настане

Комунальні підприємства і надалі виконуватимуть свої функції.

Після 1 липня поточного року ЖЕКи не припинять обслуговувати житлові будинки, незалежно від того, створено там ОСББ чи ні. Мешканці не залишаться без необхідних послуг, у тому числі аварійного обслуговування. Про це розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«У Києві працює десять комунальних підприємств – керуючих компаній, які гарантовано забезпечуватимуть обслуговування будинків, інженерних мереж, проводитимуть підготовку будівель до опалювального сезону. Контроль за якістю їхньої роботи столиця забезпечуватиме через Житлово-комунальну інспекцію в місті Києві», – заявив заступник голови КМДА.

Але разом з тим, чиновник додав, що місто сприятиме створенню ОСББ, оскільки вважає це оптимальною формою управління будинками.

«Створення ОСББ дає змогу його мешканцям безпосередньо брати участь у господарських процесах. Це, у першу чергу, стосується визначення тарифу на утримання будинків та прибудинкової території. Люди самостійно вирішують, чи потрібно їм мити під’їзд із миючими засобами чи ні, варто це робити раз на тиждень чи частіше тощо. Це питання того, яку ціну готові сплатити люди за обслуговування свого будинку. Але найголовніше, що вони контролюють кожну копійку, яка пішла на ту чи іншу роботу», – сказав він.

Раніше повідомлялося, що в Україні дуже активно створюють ОСББ.