Реєстрація /

Нотаріуси заявляють про регулярні незаконні дії у Держреєстрі

У реєстрі невідомі проводять несанкціоновані дії.

Нотаріуси зафіксували несанкціоновані реєстраційні дії в Державному реєстрі прав на нерухоме майно. Про це йдеться в листі глави відділення Нотаріальної палати України в Сумській області Лариси Волошиної своїм колегам з інших регіонів.

«За повідомленням приватного нотаріуса Сумського міського нотаріального округу Оксани Юріївни Ассорі, в період з 13 квітня по 28 квітня 2016 року сторонніми особами шляхом застосування її логіна користувача та паролів було здійснено несанкціоновані реєстраційні дії в Державному реєстрі прав на нерухоме майно», – йдеться в листі.

До листа додається документ з переліком дій, заради яких невідомі зламали доступ до реєстру.

Виходячи з цих даних, трьох людей (Мамай Володимир Вікторович, Суббота Оксана Володимирівна, Ляшенко Володимир Володимирович) виписали з будинку в Печерському районі Києва за адресою Мічуріна, 62. Після цього всіх трьох прописали за адресою Мічуріна, 62-А, Б і В. Законним методом ця операція не могла бути здійснена, оскільки будинок був в іпотеці, що передбачає заборону на продаж.

За словами нотаріусів, подібні зломи час від часу відбуваються протягом останнього року.

«Ми зверталися в ДП «Національні інформаційні системи» з проханням впровадити комплекс заходів з безпеки реєстру. Для початку – хоча б додати смс-аутентифікацію. Але навіть цього ще не зробили», – розповів один з нотаріусів.

Раніше повідомлялося, що доступ до Держреєстру можуть зробити безкоштовним.