Реєстрація /

Чиновники в Київській області порушували містобудівне законодавство

Перевірка виявила порушення.

Державна архітектурно-будівельна інспекція України виявила порушення містобудівного законодавства з боку місцевих органів влади Бородянського району Київської області.

Про це йдеться в повідомленні інспекції.

«Уповноважений орган містобудування та архітектури Бородянської райдержадміністрації Київської області та особисто його керівник Наумов грубо і системно порушував норми містобудівного законодавства щодо видачі містобудівних умов та обмежень, будівельних паспортів та паспортів прив'язок на тимчасові споруди», – йдеться у ньому.

Зокрема, сектор архітектури та містобудування Бородянський райадміністрації не вів містобудівним кадастр і моніторинг. При видачі умов і обмежень чиновники не дотримувалися відстані до кордонів земділянки. Крім того, обмеження видавалися не за цільовим призначенням землі і в умовах відсутності генплану або детального плану територій.

Уповноважений орган видавав будпаспорти без заяви про їх видачу і при відсутності ескізів намірів забудови.

У свою чергу департамент інспекції в Київській області скасував ряд містобудівних умов забудови земділянок і паспортів прив'язки тимчасових споруд, які були видані неправомірно. Також інспекція направила подання в Київську обласну державну адміністрацію про звільнення глави сектора архітектури з займаної посади і передала інформацію про систематичні порушення в правоохоронні органи.

Раніше повідомлялося, що чиновники заперечують корупцію при забезпеченні житлом військових.