Реєстрація /

Хочуть створити базу житла в оренду для переселенців

Також планують будувати нове житло.

Кабінет Міністрів має намір створити реєстр об'єктів нерухомості для здачі в пільгову оренду вимушеним переселенцям з території анексованого Росією Криму та зони проведення антитерористичної операції в 2016-2017 роках.

Про це йдеться в постанові №1094 від 16 грудня.

Кабмін затвердив комплексну державну програму підтримки, соціальної адаптації та реінтеграції переселенців до 2017 року. Також програма передбачає розробку проектів розвитку місцевих громад з будівництва житла для переселених громадян з урахуванням їх потреб та використанням новітніх будівельних та енергозберігаючих технологій за умови прозорого бюджетного фінансування та прямого кредитування і допомоги міжнародних фінансових установ під міжнародним контролем.

Передбачається забезпечити виділення земельних ділянок для будівництва житла переселенцями, створення соціального житлового фонду у містах (гуртожитки) для надання в оренду на пільгових умовах. Можливо також фінансування розвитку інфраструктури населеного пункту з держбюджету за умови виділення земельних ділянок під будівництво житла.

Планується також будівництво котеджних містечок і впровадження технологій швидкого будівництва житла з місцевих будівельних матеріалів із залученням переселенців до самостійного будівництва.

Раніше повідомлялося, що ЄС дасть грошей на житло для переселенців.