Реєстрація /

Стало відомо, яким буде кінотеатр «Жовтень» (фото)

Архітектори поділилися проектними рішеннями.

Кінотеатр «Жовтень» буде відповідати всім сучасним вимогам високотехнологічної кіноіндустрії, нормам безпеки та вимогам комфортного перебування в будівлі працівників і гостей кінотеатру. Про це повідомила Ганна Іскіердо, директор проектної компанії «АІММ-ГРУП», яка займається проектом реконструкції кінотеатру.

«В інтер'єрі кінотеатру минулих років були присутні важкий ліпний декор, груба обробка гранітом і мармуром, відсутнє нормативне освітлення, і був ряд вагомих інженерних недоліків. Все це не відповідає умовам високотехнологічної кіноіндустрії та психології світосприйняття сучасного суспільства. Формуючи інтер'єри реконструйованого кінотеатру, важкий радянський авангард був інтерпретований на сучасний манер. Як похідний стиль від конструктивізму, в якому був сттворений минулий дизайн кінотеатру, можна відзначити напрям в дизайні – стиль мінімалізм. Саме в цьому напрямку і працювала наша команда, створюючи інтер'єри для кінотеатру «Жовтень», щоб спростити та оптимізувати простір, створити комфортні умови для перебування, як працівників, так і відвідувачів», – говорить Ганна Іскіердо.

Кінозали

Зал «Аншлаг»

Зал «Гегемон»

«В цілому при оформленні кінозалів і відео-залів ми орієнтувалися не стільки на екстравагантний дизайн, а на інженерно та нормативно правильно сформований простір, тому в приміщеннях відсутній зайвий декор, який би заважав перегляду кіно. Єдине приміщення, де наша команда дозволила собі проявити ініціативу – це частково відновити ліпний декор в кінозалі «Гегемон», оскільки дане приміщення, як зазначалося в завданні від керівництва кінотеатру, мало використовуватися також як багатоцільове», – повідомила архітектор.

Вестибюлі

Відповідно до поставленої мети, у вестибюлі відсутні зайва геометрія і важкий декор. Інтер'єри прості, світлі і лаконічні. Основні видові точки підкреслені яскравим декором.

«Командою було прийнято рішення відновити історично сформований дизайн. Це приміщення перетинається з коридорами і сходовими клітками загального користування, тому важливо об'єднати ці зони в єдину, так би мовити, транзитну систему, де в якості узагальнюючого чинника виступає освітлення», – говорить автор проекту реконструкції.

Коридори

У коридорах загального користування та сходових клітках де проходитимуть маршрути відвідувачів, декороване також тільки необхідне: навігаційні написи на стінах і стелі. Освітлення, не порушуючи норми, було інтерпретовано на своєрідний стилістичний манер, такий, як вертикальні десиметричні композиції.

Кафе

«Виконуючи проектні роботи для приміщення кафе, наша команда зіткнулася з низкою складних завдань у питаннях інженерних комунікацій – їх було занадто багато, вони були громіздкі і малопривабливі, проте незабаром ці недоліки в інтер'єрі стали основним акцентом. Всі інженерні комунікації пофарбовані в яскравий помаранчевий колір. Темно-сірий і білий фон стін і стелі підкреслює оригінальну форму і дизайнерську особливість, де разом з нетиповим освітленням яскраві інженерні комунікації вносить в інтер'єр легкий відтінок стилю «Grunge» (Гранж)», – говорить директор компанії «АІММ-ГРУП».

За її словами, дизайнерський прийом в кафе – це невеликий дисбаланс на тлі загальної стилістики кінотеатру, але це і робить його таким унікальним.

Раніше повідомлялось, що проект реконструкції «Жовтня» затвердили.