Реєстрація /

305 бюджетних установ Києва тепер оплачують електроенергію дорожче на 25%

Вони не обрали собі електропостачальника.

З 1 січня 2021 року бюджетні установи Києва з потужністю вище 50 кВт, які не обрали собі постачальника електроенергії на вільному ринку, стали клієнтами постачальника «останньої надії» (ПОН). Це призвело до того, що ці установи використовують електроенергію за підвищеним тарифом на електроенергію в середньому на 25% від ціни постачальників електроенергії на вільному ринку. Серед них – Державна податкова служба, Державна митна служба, ДП «Національна кіностудія художніх фільмів імені О. Довженка», Національний інститут хірургії і трансплантології імені О.О. Шалімова.

Оператор системи розподілу ДТЕК Київські електромережі стурбований тим, що значна частина бюджетних закладів не провела вчасно тендерні процедури щодо вибору постачальника електроенергії на вільному ринку. Спираючись на дворічний досвід роботи на новому ринку електроенергії, компанія побоюється, що тариф ПОН може стати причиною формування заборгованості за електроенергію у бюджетних установ. У свою чергу заборгованість може стати причиною припинення електропостачання як з ініціативи постачальника «останньої надії», так і оператора системи розподілу.

Для того щоб купувати електроенергію у незалежного постачальника на вільному ринку за ринковою ціною всі бюджетні установи повинні укласти договір про постачання електроенергії за вільними цінами. 

Читайте також: Комерційна нерухомість в новобудовах Києва: прибуток вище, ніж від житла

Раніше повідомлялося, що депутати Київради затвердили Міську цільову програму зовнішнього освітлення Києва на період 2019-2022 роки. У Дарницькому, Голосіївському, Дніпровському та Солом’янському районах замінюють зовнішнє освітлення цього року. Тут також лінії електромереж потребують замін та оновлення, а зовнішнє освітлення прибудинкових територій за деякими адресами взагалі відсутнє.

Крім того, в Україні прийняли нову ДБН «Природне та штучне освітлення», яка  говорить про те, що у житлових кварталах необхідно враховувати, що прилади зовнішнього освітлення повинні естетично поєднуватися з просторовою структурою та історичною забудовою. Це стосується форми і пропорцій світильників, кронштейнів і опор, висоти установки освітлення.

Джерело