Реєстрація /

На оренду нерухомості в Києві в середньому витрачають 537 доларів на місяць

Кількість угод з оренди зросла.

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» Галини Мельникової, в січні-лютому поточного року агентством було проведено 717 cделок з оренди нерухомості в Києві. Це на 40% більше, ніж за аналогічний період 2014 року.

Рівень витрат на оренду протягом перших двох місяців року склав 385 тис. 470 дол.

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 63% від загального обсягу. У ній представлені 1-2-кімнатні квартири практично у всіх районах столиці.

Житло вартістю 500-1 тис. дол. на міс. орендували 27% клієнтів. У даній категорії фаворитами були Подільський, Солом'янський і Шевченківський райони. Орендарі в даному сегменті віддавали перевагу 2-3-кімнатним квартирам з хорошим ремонтом. Також в даному сегменті присутні угоди з оренди заміських будинків у Броварському, Обухівському та Одеському напрямках.

У сегменті від 1 тис. до 3 тис. дол. на міс. частка угод склала 10%. Тут фаворитами були Печерський і Шевченківський райони, а також заміські будинки в Житомирському (Бобриця, Стоянка), Бориспільському (Вишеньки) і Обухівському (Козин, Ходосіївка) напрямках. Основну частку склали угоди з оренди 3-4-кімнатних квартир. 12% даної категорії зайняли нежитлові об'єкти, в основному офіси закритого типу, часто на високих поверхах, розташованих як в центрі, так і в нецентральних районах (Оболонь, Голосієво, Позняки).

Раніше повідомлялось, що за літо на київську нерухомість витратили більше 980 млн. грн.