Реєстрація /

На ринку торгової нерухомості – перерозподіл товарообігу

Деякі формати ТЦ стають більш успішними.

Багато орендарів торгових об'єктів Києва визнають, що нестабільна ситуація в країні, економічна криза негативно позначаються на їх діяльності. За даними Державної служби статистики, роздрібний товарооборот підприємств роздрібної торгівлі України в 2014 році зменшився на 8,6% порівняно з 2013 роком.

Виріс курс долара, відповідно, підвищення цін вплинули на те, що слабкі торгові центри залишаються без орендарів, магазини йдуть з вулиць, з дрібних ТЦ, покупці все менше відвідують ринки. У той же час, за даними експертів, на ринку відбувається перерозподіл товарооборотов орендарів з менш успішних ТЦ у великі успішні торгові центри. Відповідно до досліджень компанії UTG, це пов'язано з тим, що великі регіональні ТРЦ користуються все більшим попитом у відвідувачів, а відвідуваність окружних ТЦ знижується.

Також не прижилася ідея заміських моллов, орендарі яких спостерігають помітне зниження товарооборотов. На відміну від них середні показники зростання товарооборотов регіональних ТРЦ Києва відзначають приріст порівняно з показниками минулого року близько 30%.

Раніше повідомлялось, що торгівельна нерухомість розвивається не лише в Києві.