Реєстрація /

Частину санаторію у Пущі-Водиці віддали волонтерам

Там готуватимуть медиків для роботи на фронті.

В одному з корпусів санаторію «Пуща-Озерна», що у Пущі-Водиці під Києвом, буде облаштовано тренувальну базу медиків Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. М.Пирогова.

Для цього Державне управління справами передало волонтерам 2-й корпус санаторію. Тепер у розпорядженні добровольців 60 місць у 30 номерах.

Як розповів голова ДУС Сергій Березенко, який вручав ключі від санаторію добровольцям, у «Пущі-Озерній» досвідчені медики-волонтери облаштують тренувальний табір, де ділитимуться досвідом з колегами, які відправляються у зону АТО.

«Тут медики, які повертаються із зони АТО, зможуть поділитися своїм досвідом, провести тренування тим волонтерам, які поїдуть у зону АТО. Добре підготовлені, вони зможуть продовжити важливу справу», – зазначив Сергій Березенко.

Як зазначив голова наглядової ради Першого добровольчого мобільного шпиталю  Геннадій Дрозенко, досі у волонтерів-медиків не було тренувальної бази.

«У добровольців багато ентузіазму, але часто бракує досвіду, системних знань. Останній вишкіл проходив під Києвом, де не було ні світла, ні води. Тепер маємо, де проводити тренування,  навчати медиків, як надавати допомогу у зоні АТО», – сказав Геннадій Дрозенко.

Раніше повідомлялося, що в Києві відкрився хостел, де бійці АТО можуть проживати безкоштовно.