Реєстрація /

Встановлення теплових лічильників – один з пріоритетів київської влади

За рік встановили 800 приладів обліку тепла.

У 2014 році у житлових будинках столиці встановлено понад 800 приладів обліку теплової енергії. Вже всередині лютого будуть підбиті перші підсумки від економічної вигоди їх встановлення для мешканців. Про це розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Для реалізації програми оснащення столичних будинків вузлами обліку залучені кошти міського й районного бюджетів, а також кошти ПАТ «Київенерго».

«У Києві наразі лише третина житлового фонду, яка обслуговується комунальними житлово-експлуатуючими організаціями, оснащена будинковими лічильниками тепла. Системно вирішувати цю проблему ми продовжимо й цього року: в наших планах встановлення 2 тисяч 500 приладів обліку тепла», – зазначив заступник голови КМДА.

Окрім встановлення тепло лічильників з метою економії енергоресурсів і заміщення газу столична влада визначила для себе ще два пріоритетні напрямки: впровадження проектів енергоефективності та ініціювання низки нормативно-правових змін, які дадуть змогу більш ефективно діяти в сучасних реаліях розвитку галузі.