Реєстрація /

Архітектори розповіли, яким бачать «Жовтень» після реконструкції (фото)

Столична влада виділяє лише 20-25% від необхідної для реконструкції кінотеатру суми.

Незважаючи на те, що повної суми, необхідної для реконструкції обгорілого кінотеатру «Жовтень» ще нема, об'єкт вже почали готувати до ремонту, а архітектори розповіли, яким буде оновлений «Жовтень».

Власник компанії-проектувальника AIMM-Group Максим Мятко розповів, що фасад кінотеатру залишать приблизно таким же, яким він був до пожежі. Зовнішні стіни будуть сірими, на них нанесуть білі смуги. Стіни утеплять і заново оштукатурять.

Дах, що постраждав від пожежі найбільше – згорів практично повністю, мають намір зробити металевим, зі спеціальною протипожежною обробкою.

У будівлі систему опалення поміняють на більш енергозберігаючу, встановлять нові радіатори з терморегуляторами. Також буде індивідуальний тепловий пункт і, можливо, система фасадної терморегуляції.

У залах оновлять систему вентиляції та обігріву для підтримки комфортної температури (16-18 градусів) під час сеансів. Також обіцяють встановити комфортніші крісла, а проходи зробити ширшими. Ліпнину в залах планують залишити. На тих ділянках, де вона постраждала дуже сильно, її відновлять.

Планування кінотеатру трохи зміниться. Замість кафе у правому крилі обладнають конференц-зал на 20 осіб, з окремим входом. На першому поверсі також з'явиться великий гардероб. І стане більше санвузлів. Кабінети адміністрації перенесуть на другий поверх. Для людей з обмеженими можливостями при вході в кінотеатр обладнають пандус, а всередині кінотеатру зроблять ліфт.

Кафе перенесуть в ліве крило. Це дозволить збільшити кількість місць до 35-40. Вхід в кафе зроблять і з вулиці, а влітку на терасі біля нього будуть встановлюватися столики.

Щоб усе це втілити у життя необхідно 45-60 млн. гривень, а в бюджеті Києва на реконструкцію кінотеатру передбачено лише 12 млн. Решту суми планують отримати від інвесторів.

Нагадаємо, що роботи з реконструкції кінотеатру «Жовтень» мають стартувати в травні.