Реєстрація /

Будинок профспілок може завалитись

В ньому незаконно зносять перегородки.

У Будинку профспілок незаконно зносять перегородки.

Про це заявляють столичні активісти.

«До нас надійшла інформація, що у тій частині, яка належить Федерації профспілок України, будівельники незаконно розбивають бетонні перекриття в будівлі, щоб довести її до аварійного стану. Таким чином намагаються знищити будинок, а на його місці потім можуть збудувати чергову висотку. Подібний проект вже розроблявся кілька років тому», – заявив один з активістів Сергій Мельниченко.

За його словами, разом з кількома активістами, йому вдалося пройти до Будинку профспілок.

«Те, що ми побачили, – шокувало. З 1-го по 5-й поверх відсутні всі бетонні перегородки (всього демонтували 52 плити), а у підлозі зяють дірки. В будівлі ми застали кількох працівників, які сказали, що просто вичищають будівлю від сміття. Але де ж тоді перегородки?», – розповідає Мельниченко.

За словами віце-президента київської організації Національної спілки архітекторів Георгія Духовичного, зніс бетонних перекриттів у будівлі може привести до того, що вона просто завалиться.

У КМДА стверджують, що про будівництво висотного будинку замість Будинку профспілок мови не йде.

«У Будинку профспілок потрібно провести експертизу, але ймовірність того, що будівлю треба буде зносити – мізерна, можливий частковий демонтаж зруйнованих елементів. Про висотку на її місці й мови бути не може взагалі», – заявив заступник голови КМДА з питань будівництва Павло Рябікін.

Раніше повідомлялось, що Будинок профспілок можуть знести.