Реєстрація /

У Києві стали менше орендувати нерухомості

Орендарів цікавлять недорогі об'єкти.

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» Галини Мельникової в листопаді поточного року агентством було проведено 375 cделок з оренди нерухомості в Києві.

Це на 7,5% нижче показників минулого місяця. При цьому рівень витрат на оренду протягом місяця склав 3 млн. 834 тис. грн., що менше показників жовтня на 12%.

У самому доступному ціновому сегменті, до 7 тис. грн. на міс. проведено 35% угод від загального обсягу. У цій категорії представлені 1-2-кімнатні квартири у всіх районах столиці. На тлі високого попиту на бюджетні пропозиції клієнти в даному сегменті не відводять вирішальної ролі розташуванню об'єкта. Багато пропозиції, що відповідають параметру ціна-якість, орендувалися з перших переглядів.

У ціновому діапазоні 7 тис.-11 тис. 200 грн. на міс. було проведено 30% угод. У даній категорії також орендували варіанти у всіх районах, але найбільш затребуваними можна назвати Шевченківський, Дарницький і Голосіївський райони. Орендарі в даному сегменті віддавали перевагу 2-кімнатних квартирах з хорошим ремонтом і повним комплектом меблів і техніки.

За 11 тис. 200-16 тис. 800 грн. на міс. орендували об'єкти в Печерському, Шевченківському, Голосіївському та Солом'янському районах. Велика частина орендованих квартир розташовувалися в нових будинках. Основну частку склали угоди з оренди 3-кімнатних квартир. Також в даній категорії приділялася увага офісним приміщенням, які склали 21% і представлені приміщеннями нежитлового фонду на перших поверхах житлових будинків площею від 60 кв. м.

Орендували минулого місяця також об'єкти вартістю 16 тис. 800-28 тис. грн. на міс., операції тут склали 11%.

Категорія 28 тис.-42 тис. грн. на міс. в листопаді зайняла 3%. Тут орендарям були цікаві 3-4-х-кімнатні апартаменти, а також нежитлові та комерційні приміщення, в основному офіси закритого типу в Печерському, Шевченківському, Голосіївському та Оболонському районах. Також були відзначені одиничні угоди з оренди приватних будинків площею від 300 кв. м в Подільському районі столиці.

Раніше повідомлялось, що європейці пропонують українцям ліквідні об’єкти.